Bu Dev Altcoin Balinaları Çılgınca Biriktiriyor: Ne Biliyorlar?

Kripto para piyasası yukarı yönlü bir hamleden sonra geri sekti. Lider kripto Bitcoin, 38 bin doların üzerinde kalmayı başaramadı ve hemen altına geriledi. Bununla birlikte piyasa direnç gösteremeye devam ediyor. Bu arada, MATIC balinaları, yalnızca ayrıcalıklı bir azınlığın farkında olduğu bir yükseliş eğiliminin altını çizen büyük bir satın alma çılgınlığı yaşıyor. Tecrübeli analist Ali Martinez, altcoin için bu duruma dikkat çekiyor.

MATIC balinaları çılgınca biriktiriyor!

Tecrübeli piyasa analisti Ali Martinez’e göre, Polygon balinaları sadece bir hafta içinde token başına 0,754 dolar olan mevcut piyasa fiyatından yaklaşık 90.480.000 dolar değerinde 120.000.000 kadar MATIC satın aldı. Bu tarihi birikim, çoğu altcoinin, yatırımcıların dikkatini başka yöne çeken Blast gibi yeni katman-2 oyuncularıyla dengesini bulduğu bir zamanda gerçekleşti. Analist, altcoin için bu birikim çılgınlığına ilişkin şu paylamışı yaptı:

Polygon: Son zamanlarda, MATIC balinaları bir satın alma çılgınlığı yaşadı ve geçtiğimiz hafta 120 milyondan fazla MATIC satın aldı. Bu 90 milyon dolarlık ağır bir yatırım!

Burada bahsedilen ‘balina işlemlerinin’ en az 100.000 dolar değerindeki işlemleri hesaba kattığını belirtmek gerekiyor. Analistin paylaşımına göre, bu balina birikimi muhtemelen 14 Kasım’dan bu yana kaydedilen en büyük rakam. Ayrıca grafik, Polygon ekosisteminde sürekli bir eğilim olduğunu gösteriyor.

Altcoin projesi borsaların da dikkatini çekiyor!

Polygon’un çekiciliğinin nedenleri tamamen uzak değil. Polygon, özellikle oyun ekosistemi için uygulanabilir bir L2 protokolü olarak etkisini genişletti. Sektör oyuncularıyla yaptığı geniş işbirlikleri sayesinde, yenilikleri benimsemeye ve tekliflerini birlikte çalışabilir bir şekilde uyarlamaya hazır olduğunu gösterdi.

Polygon, geçtiğimiz haftalarda Binance’in katman-2 ağında Circle’ın stablecoin’i USD Coin (USDC) için desteklerini açıklamasıyla en iyi trade platformlarının da dikkatini çekti. Bu entegrasyon nihayetinde Polygon protokolüne daha fazla kullanıcı getirerek ekosistemini genişletiyor.

Yükseltmelerin altcoin fiyat artışı üzerindeki etkisi

Polygon (MATIC) balina birikimini ve fiyat üzerindeki potansiyel etkisini haklı çıkaran bir diğer önemli eğilim de protokolün istikrarlı bir şekilde yükseltilmesi. Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere Polygon, Ethereum main-net’inde POL akıllı sözleşmesinin lansmanını tamamladı. Bu hareketinde zkEVM dalının yükseltildiğini duyurdu.

Polygon’daki bu kayda değer eğilimler MATIC’in fiyatında bir artışa neden oldu. Bu yazı yazıldığı sırada MATIC günlük grafiğinde yatay bir seyir izliyor. Bu doğrultuda altcoin fiyatı 0,75 dolar seviyelerinde seyrediyor. Bununla birlikte MATIC, aylık grafiğinde %17’nin üzerinde kazanç elde etti. Bu da kripto parayı ayı iyi bir notla bitirmek için olumlu bir kaide üzerine koydu. Balina birikimi devam ederse, MATIC’in dolaşımdaki arzını daha da azaltacak bir istifleme duygusunu tetiklemesi mümkün. Bu, talepteki tutarlı bir artışla eşleşirse, yıl sona ererken altcoin fiyatını yeni zirvelere taşıması olası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir