Kızılay’dan Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısı

Kızılay Genel Başkanı, Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısında Bulundu

Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, bölgede yaşanan trajedinin sona ermesi için, Gazze’ye acilen insani yardım girişinin sağlanmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

İsrail ve Hamas arasında ocak ayında sağlanan ancak sonrasında bozulan ateşkesin ardından, Gazze’deki insani felaket her geçen gün artıyor. İsrail güçleri tarafından 2 Mart’ta yardım sevkiyatının durdurulmasının ardından, Gazze’de yüz binlerce insan tekrar kıtlık tehlikesi altında hayatta kalmaya çalışıyor. Türk Kızılay’ın çabaları ise sınır kapılarının kapanması nedeniyle olumsuz etkilendi. Kızılay’ın Derilbelah bölgesindeki aşevi, gıda stoklarının hızla azalmasıyla karşı karşıya kaldı. Ateşkesin bozulmasıyla artan gıda fiyatları, yerel gıda kaynaklarına erişimi zorlaştırdı. Bölgedeki askeri operasyonlar ise Türk Kızılay’ın su kaynaklarını da etkiledi.

“Gazze’de Ateşkes Hayati Önem Taşıyor”

Ateşkes sonrasında kötüleşen insani durumu değerlendiren Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Gazze’deki insani felaket, tüm dünyanın gözü önünde bir buçuk yıldır devam ediyor. Türk Kızılay olarak, Gazze halkına yardım götürme çabalarımızı sürdürüyoruz ancak sınır kapılarının kapanması büyük bir engel oluşturuyor. Bu durum özellikle çocuklar ve kadınlar olmak üzere yüz binlerce insanın sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması, bu trajedinin sona ermesi için hayati önem taşıyor. Sınır kapılarının açılması ve insani yardımın acilen sağlanması için çağrımızı yineliyoruz” dedi. – ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

Kene kabusu geri döndü: Çin menşeli yeni tür bulundu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakalarında endişe verici artış yaşanıyor. Çin menşeli yeni bir türün Türkiye’de tespit edilmesi ve bazı illerde can kayıplarının yaşanması, uzmanları alarma geçirdi. Özellikle ter ve idrar kokusunun keneleri çektiği uyarısı dikkat çekti.

Türkiye’de geçen yıl anne ölüm oranı yüz binde 11,5’e geriledi: En düşük seviye

Sağlık Bakanlığı, 2024’te anne ölüm oranının yüz bin canlı doğumda 11,5’e düştüğünü ve bu değerin Türkiye’de bugüne kadar kaydedilen en düşük oran olduğunu açıkladı. Bebek ve 5 yaş altı ölüm hızlarında da düşüş yaşandı. Açıklamada, bu başarıyla 2025 hedeflerinin aşıldığı belirtildi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…