İstanbul’un konut fiyatları en ucuz ilçesi belli oldu

Depremin Etkisi: İstanbul’da Konut Fiyatları Nasıl Değişiyor?

İstanbul, 23 Nisan’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Bu doğal felaket özellikle Marmara kıyısındaki Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcılar gibi ilçelerde şiddetli bir şekilde hissedildi. Bu durum, bölgedeki yapı stokunu sorgulatırken, konut metrekare fiyatları arasındaki farklar da gözler önüne serildi.

Türkiye gazetesinin haberine göre, depremin merkez üssüne yakın ilçelerde konut fiyatları İstanbul ortalamasının oldukça altında seyrediyor. Esenyurt’ta metrekare fiyatı 26 bin 700 TL iken, Beylikdüzü’nde 37 bin 100 TL, Silivri’de 37 bin 800 TL ve Avcılar’da 38 bin 100 TL seviyesinde. Bu rakamlar, fay hattına yakın bölgelerde yaşanan risk algısının fiyatlara yansımasını gösteriyor.

Aynı bölgede yer alan ancak daha merkezi konumda bulunan Küçükçekmece’de metrekare fiyatı 43 bin 300 TL iken, Büyükçekmece’de 45 bin TL’ye kadar çıkıyor. Marmara Denizi kıyısındaki Bakırköy’de bu rakam 94 bin 700 TL’ye kadar yükselirken, Zeytinburnu’nda 60 bin 300 TL, Fatih’te ise 38 bin 300 TL seviyesinde.

İstanbul’un fay hattından uzak, Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerinde ise konut fiyatları oldukça yüksek. Sarıyer’de metrekare fiyatı 124 bin 700 TL’ye kadar çıkarken, Beykoz’da 85 bin 200 TL, Şile’de 74 bin 100 TL, Eyüpsultan’da 59 bin TL, Çatalca’da 44 bin 300 TL ve Arnavutköy’de 34 bin 100 TL seviyelerinde seyrediyor.

Uzmanlara göre, depreme dayanıklı yapıların yanı sıra zemin kalitesi de konut fiyatlarını etkileyen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kuzeyde bulunan ilçelerin jeolojik olarak daha sağlam zeminlere sahip olması, konut talebini artırıyor.

Related Posts

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Enflasyon Macarların yüzünü güldürdü

Macaristan’da yıllık enflasyon oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 4,2’ye gerileyerek Kasım 2024’ten bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Mart ayında yüzde 4,7 olarak kaydedilen enflasyonun düşüşünde, özellikle temel tüketim kalemlerindeki fiyat …

Temmuzda yapılacak maaş zammı netleşiyor: Emekliler ve memurlar ne kadar zam alacak?

Maaş farkları için ilk veriler açıklanırken, enflasyon oranları üzerinden yapılan tahminler, emeklilerin ve memurların alacağı zam miktarını belirleyecek. Haziran ayındaki verilerle birlikte zammın kesinleşmesi bekleniyor.

Kruvaziyer turizmin rotası Kuşadası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ayda limanlara uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artışla 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının ise yüzde 52,3 artışla 205 bin 758 yolcuya yükseldiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Kuşadası limanı 75 bin 499 yolcu ve 67 kruvaziyer gemi ile en fazla yolcu ve geminin uğrak yaptığı liman oldu.” dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir