Kuru Ceviz Kabuklarının Sağlık İçin Önemi
Her geçen gün popülerliği artan ceviz, sağlıklı yağlar ve tatlı tadıyla pek çok yemekte tercih ediliyor. Ancak çoğu zaman cevizler atılırken kabuklarıyla birlikte çöpe gidiyor. Köylerde ise ceviz kabukları genellikle sobaya yakacak olarak atılıyor. Oysa uzmanlara göre ceviz kabuklarını çöpe atmak büyük bir hata.
Sağlık Açısından Önemi
Ceviz kabuklarının sağlık üzerindeki etkileri oldukça büyük. Ceviz kabukları, içerdikleri antioksidanlar ile bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve cilt yaşlanmasını geciktirmektedir. Ayrıca içerdikleri B vitaminleri sayesinde cilt için de oldukça faydalıdır.
Kış aylarında ceviz kabuğunun çay gibi demlenerek içilmesi, soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelmektedir. Aynı karışım, bağırsaklardaki kurt ve solucanların tedavisinde de kullanılmaktadır. Ceviz kabuğu çayının aynı zamanda mideyi rahatlattığı da bilinmektedir.
Kilo Kontrolünde Yardımcı
Ceviz kabukları ile hazırlanan çayın vücuttan ödemi attığı ve kilo vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Çayın hazırlanışı oldukça basittir. Yalnızca bir tutam ceviz kabuğunu kaynar suya atıp demleyerek tüketebilirsiniz.
Çayın Hazırlanışı:
- 200 ml su
- Bir tutam ceviz içi kabuğu
Cevizi kırıp kabuklarını ayırdıktan sonra kaynar suya atıp 2-3 dakika kaynatın. Renk değişimini gözlemledikten sonra ocaktan alıp dinlendirin. Limon dilimi sıkarak lezzetlendirebilirsiniz.