Google’dan kovulan yazılımcı

İsrail’in Soykırıma Destek Veren Şirketler Listesi Uzun ve Çok Çeşitli

İsrail devleti bombalarla çocukları öldürürken sağ kalanları açlığa mahkûm edenler sadece İsrail devleti değil. Silah ve bomba üreten şirketler de bu listeye dahil. Gazze’de soykırımı destekleyen şirketlerin listesi çok uzun ve her sektöre her ülkeye yayılıyor. Gıda ve içecekten ambalaja, deterjandan hazır giyim ve ayakkabıya, otomotivden lojistiğe neredeyse bütün sektörlerde karanlık ilişkiler mevcut.

Açıktan destekleyenler olduğu gibi el altından destek sağlayanlar da var. Dolaylı yollardan destekleyenler ve desteklemiyor gibi görünenler de listenin bir parçası. Farklı dinlere mensup olanların hepsi kişisel menfaatlerini ön planda tutuyor. Kimi Yahudi, kimi Müslüman, kimi Hristiyan, hatta deist ve ateist bile var.

Bu şirketlerin ortak noktası, kişisel menfaatlerini toplumun menfaatlerinin önünde görmeleridir. Kâr hırsıyla hareket eden bu çeteye mensup olanlar arasında ahlaki değerlerden uzak, çevreyi kirleten, çalışanlarını hiçe sayan ve karşılarındaki insanları ticari mal olarak görenler bulunmaktadır.

İnternet teknolojisi sayesinde artık bu çetelerin kirli yüzleri gizlenemiyor. Teknoloji kötülüğe hizmet etmekle kalmıyor, aynı zamanda iyilerin de sesini duyuruyor. Teknoloji firmalarının Gazze’deki katliama destek verdiğini ve buna karşı çıkan personele baskı uyguladığını belirten bazı şirketlerin gerçek yüzlerini ortaya çıkarmak için mücadele edenler var.

İsrail ordusunun yapay zeka modellerini kullanarak hedef listeleri oluşturduğunu belirtenler, Google, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji devlerinin bu sürece nasıl dahil olduklarını açıklıyor. Tüm bu firmaların bir araya gelerek Filistinlilere karşı uygulanan soykırıma sessiz kaldığı belirtiliyor. Silah üreticileri ile doğrudan sözleşmesi olan şirketlerin Gazze’deki soykırımda pay sahibi oldukları vurgulanıyor.

Bir milyar iki yüz milyon Müslümanın yalnızca yedi milyon Yahudiye karşı kendilerini savunmasını beklediğine dikkat çekilen haberde, dünyanın duyarsızlığını delmek için boykot silahını kullanan güçlü bir azınlığın varlığı vurgulanıyor. Bu durumda, güçlü bir azınlığın varlığıyla dünyanın değişebileceği mesajı veriliyor.

Related Posts

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Enflasyon Macarların yüzünü güldürdü

Macaristan’da yıllık enflasyon oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 4,2’ye gerileyerek Kasım 2024’ten bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Mart ayında yüzde 4,7 olarak kaydedilen enflasyonun düşüşünde, özellikle temel tüketim kalemlerindeki fiyat …

Temmuzda yapılacak maaş zammı netleşiyor: Emekliler ve memurlar ne kadar zam alacak?

Maaş farkları için ilk veriler açıklanırken, enflasyon oranları üzerinden yapılan tahminler, emeklilerin ve memurların alacağı zam miktarını belirleyecek. Haziran ayındaki verilerle birlikte zammın kesinleşmesi bekleniyor.

Kruvaziyer turizmin rotası Kuşadası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ayda limanlara uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artışla 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının ise yüzde 52,3 artışla 205 bin 758 yolcuya yükseldiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Kuşadası limanı 75 bin 499 yolcu ve 67 kruvaziyer gemi ile en fazla yolcu ve geminin uğrak yaptığı liman oldu.” dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir