Elazığ’da Konteyner Kent Sakinleri Tahliye Ediliyor, Bir Depremzede Hastaneye Kaldırıldı

Elazığ Valiliği, Konteyner Kent Sakinlerinden Tahliye İstedi

(ELAZIĞ) – Elazığ Valiliği, Kırklar Mahallesi Konteyner Kent’te bulunan 250 konteynerin sakinlerinden boşaltmalarını talep etti. Yaşanan tahliye sürecinde 79 yaşındaki İbrahim Hakkı İncel fenalaşarak hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. İncel’in hayati tehlikesi devam etmektedir.

2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzedeler, yaşadıkları konteyner kenti boşaltmaları istendi. Gelir kaynakları olmayan depremzedeler, ev kiralamak için maddi imkanlarının olmadığını ve tepki gösterdiklerini belirtti.

Konteyner kent sakinlerinden Müzehher Mutlu, sağlık durumu ciddi olan İbrahim Hakkı İncel’in tahliye edilmek istenmesine tepki gösterdi ve fenalaşmasının sebebinin bu olduğunu açıkladı. Mutlu, “Konteyner kentten çıkarılma girişimi üzerine İncel’in yaşadığı endişesini belirtti. Çünkü gidecekleri yer olmadığı için çoğu insan imzalamadı. İncel’in durumu ciddi, cihaza bağlı yaşıyor. AFAD ve diğer yetkililerle görüşmesinin ardından fenalaşarak hastaneye kaldırıldı” dedi.

“Sesimizi Duyuramadık”

Değişim taleplerini iletmek için yıllardır CİMER’e yazılar yazan İncel’in sesinin duyulmadığını belirten Mutlu, “Hiçbir şekilde cevap alamadık. Yaşadığımız koşulları anlatamadık. Herkes konteynerde yaşamak istemiyor, ancak başka seçenekleri yok. Çocuklarımız ev ortamını unuttu. Kira ödeyemeyecek durumdayız ve bu durumu yaşadıklarımıza anlatamadık. Bütün bu zorluklara ve baskılara rağmen sesimizi duyuramadık” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Yerel

Related Posts

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

Kene kabusu geri döndü: Çin menşeli yeni tür bulundu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakalarında endişe verici artış yaşanıyor. Çin menşeli yeni bir türün Türkiye’de tespit edilmesi ve bazı illerde can kayıplarının yaşanması, uzmanları alarma geçirdi. Özellikle ter ve idrar kokusunun keneleri çektiği uyarısı dikkat çekti.

Türkiye’de geçen yıl anne ölüm oranı yüz binde 11,5’e geriledi: En düşük seviye

Sağlık Bakanlığı, 2024’te anne ölüm oranının yüz bin canlı doğumda 11,5’e düştüğünü ve bu değerin Türkiye’de bugüne kadar kaydedilen en düşük oran olduğunu açıkladı. Bebek ve 5 yaş altı ölüm hızlarında da düşüş yaşandı. Açıklamada, bu başarıyla 2025 hedeflerinin aşıldığı belirtildi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…