Et ve kemik suyu ile sağlığınıza şifa katın

Et ve Kemik Suyu Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor!

Özellikle Covid-19, influenza ve diğer mevsimsel virüslerin aynı anda yayılımıyla ortaya çıkan kombo virüs vakalarının artışı, bağışıklık sistemini güçlü tutmanın önemini bir kez daha gündeme getirdi. Bu noktada beslenmenin kritik bir rolü olduğunu belirten Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, özellikle sıvı altın olarak bilinen et ve kemik suyunun bağışıklık sistemini destekleyici önemli bir rol oynadığını vurguluyor.

Et ve kemik suyunun protein ve kolajen açısından oldukça zengin olduğunu belirten Çakaloğlu, bu besinin bağışıklık hücrelerinin yenilenmesine katkı sağlayarak enfeksiyonlara karşı direnç oluşturabileceğini ifade ediyor. Ayrıca, içerdiği mineraller ve amino asitler sayesinde vücudu besleyerek hem enerji verdiğini hem de hastalık dönemlerinde toparlanmayı hızlandırabileceğini söylüyor.

‘Kemik Suyunun Besleyici İçeriği’

Geleneksel ve besleyici gıdaların özellikle kış aylarında artan viral enfeksiyonlara karşı korunmada önemli bir destek sağladığının altını çizen Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, et ve kemik suyunun insan sağlığına olan faydalarını anlatıyor. Uzun süre kaynatılan kemiklerden elde edilen bu sıvının yüksek miktarda kolajen, amino asitler ve mineraller içerdiğini belirten Çakaloğlu, bu besinin sağlıklı bir yaşam için önemli bir kaynak teşkil ettiğini vurguluyor.

Kolajenin cilt, kemikler, kaslar ve bağ dokularının sağlıklı yapısını desteklediğini belirten Çakaloğlu, et ve kemik suyunun bağışıklık sistemini destekleyen, kas fonksiyonlarını iyileştiren değerli mineraller açısından zengin bir besin olduğunu ifade ediyor. İçeriğindeki magnezyum, potasyum ve selenyum gibi minerallerin bağışıklık hücrelerinin daha etkili çalışmasını sağladığını belirten Çakaloğlu, özellikle kış aylarında artan viral enfeksiyonlara karşı vücudu güçlendirmek için et ve kemik suyunun düzenli olarak tüketilmesini öneriyor.

Kilo Kontrolüne Yardımcı Oluyor

Et ve kemik suyu, sığır, koyun, tavuk veya hindi gibi hayvanların et ve kemiklerinin uzun süre kaynatılmasıyla elde edilen, son derece besleyici ve özel bir et suyu olarak nitelendiriliyor. Bu süre zarfında kemiklerden salınan kolajen, protein ve çeşitli mikronutrientler, kemik suyunu adeta bir besin deposuna dönüştürüyor. Kolajen ve protein açısından oldukça zengin olan bu besin, vücudun temel yapı taşlarına güç, destek ve esneklik kazandırıyor.

Kolajenin cildin elastikiyetini artırarak yaşlanma belirtilerini geciktirdiğini ve kemik ile eklem sağlığını destekleyerek hareket kabiliyetini koruduğunu belirten Çakaloğlu, aynı zamanda protein içeriğinin kasları ve dokuları inşa etmenin yanı sıra bağışıklık sistemi fonksiyonlarını desteklediğini de sözlerine ekliyor. Et ve kemik suyunun uzun süre tok tutma özelliği ile kilo yönetiminde etkili bir rol oynadığını da belirten Çakaloğlu, bu besleyici gıdanın günlük beslenme rutinine dahil edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Related Posts

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

Kene kabusu geri döndü: Çin menşeli yeni tür bulundu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakalarında endişe verici artış yaşanıyor. Çin menşeli yeni bir türün Türkiye’de tespit edilmesi ve bazı illerde can kayıplarının yaşanması, uzmanları alarma geçirdi. Özellikle ter ve idrar kokusunun keneleri çektiği uyarısı dikkat çekti.

Türkiye’de geçen yıl anne ölüm oranı yüz binde 11,5’e geriledi: En düşük seviye

Sağlık Bakanlığı, 2024’te anne ölüm oranının yüz bin canlı doğumda 11,5’e düştüğünü ve bu değerin Türkiye’de bugüne kadar kaydedilen en düşük oran olduğunu açıkladı. Bebek ve 5 yaş altı ölüm hızlarında da düşüş yaşandı. Açıklamada, bu başarıyla 2025 hedeflerinin aşıldığı belirtildi.

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.